Actiunea de deszapezire Romprest

0
372
deszapezire romprest

Drumurile, autostrazile, arterele rutiere, soselele, sunt pentru mediul urban sau rural, ceea ce vasele de sange sunt pentru aparatul sanguin. Odata inchise arterele, comunicarea rutiera este blocata. Aprobarea pentru inchiderea temporara a circulatiei rutiere pe un sector de drum afectat de fenomene naturale, ca de exemplu inghet, inzapezire, pe drumurile nationale care asigura legatura cu frontierele, pe drumurile care asigura legatura dintre municipiile-resedinta de judet si capitala, reprezinta o actiune cu multe efecte negative. Actiunile de deszapezire Romprest sunt coordonate cu autoritatile locale pentru a asigura circulatia in conditii normale de iarna.

O astfel de decizie se da de catre comandamentul central de iarna la initiativa C.N.A.D.N.R. si a D.R.-I.G.P.R., iar pentru celelalte drumuri nationale de catre comandamentele judetene la initiativa D.R.D.P. si a S.R.-I.P.J. In acest sistem complex, Romprest, furnizor de servicii de deszapezire, participa proactiv in comunicarea dintre institutiile nationale responsabile cu asigurarea coerentei actiunilor pe drumurile publice.

Romprest detine un sistem complex de interventie publica

Un caz de urgenta este atunci cand starea timpului impune inchiderea circulatiei rutiere pe un sector de drum pentru a se evita producerea unor evenimente grave ce ar putea periclita viata participantilor la trafic si cand sistemul de informare existent nu permite luarea operativa a aprobarii mentionate la art. 5, seful S.D.N. impreuna cu seful S.R.-I.P.J. pot opera inchiderea circulatiei cu instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzatoare si a informarii participantilor la trafic. In conditiile in care aceste artere sunt blocate, Romprest isi va modifica logistica serviciilor de deszapezire, optimizandu-si interventia in zonele ramase deschise circulatiei rutiere.

Rmprest in actiune

In limbajul specific sunt utilizati deseori termeni de genul „cod galben” sau „cod portocaliu”, este important ca persoanele sa inteleaga clar la ce se refera astfel de avertismente. Pe timp de viscol, avertizat cu cod galben si/sau portocaliu, exista pericolul afectarii unor vieti omenesti sau distrugeri materiale pe reteaua de drumuri publice. Deobicei, actiunile de deszapezire Romprest sunt necesare in astfel de perioade grele de iarna, fapt pentru care Romprest detine un sistem de protectie a angajatiilor utilajelor de deszapezire, menit sa asigure buna desfasurare a interventiei factorului uman. Astfel, in perioadele de cod galben si portocaliu Romprest are in vedere pregatirea angajatilor cu privire la posibilitatea aparitiei unor pericole specifice, care difera in functie de particularitatile meteorologice, cauzate de intemperiile naturale.