Curatenia de primavara in Sectorul 1

0
218
curatenia de primavara

Primaria Sector 1 si compania Romprest au inceput curatenia de primavara. In cadrul curateniei de primavara Romprest va desfasura urmatoarele activitati: razuitul rigolelor, maturat manual si mecanizat, stropitul si spalat cu substante ecologice si apa din puturile proprii de mare adancime a carosabilului si trotuarelor si intretinerea curateniei.

In mod uzual, romanii fac curatenie generala in casa o data cu venirea primaverii. Conform Ordonantei nr. 21/2002, oricarui cetaten ii revine datoria de intretinere a curateniei in locuinte, curti si gradini. Asadar, un motiv in plus sa incepem curatenia de primavara.

Consiliile locale si prmariile isi asuma raspunderea pentru organizarea si coordonarea intregii activitati de curatenie in oase sau comune. Pentru curatenia de primavara Romprest trimite pe strazile din Sectorul 1 peste 300 de angajati si 150 de utilaje: autogunoiere,unimoguri,  autoutilitare,  perii,  basculante,  portcontainere,  cisterne cu pompe de inalta presiune si incarcatoare frontale. Curatenia de primavara contribuie la protejarea mediului inconjurator prin reducerea factorilor de poluare precum praful, mirosul si altele.

Curatenia de primavara presupune maturarea si spalarea strazilor principale si secundare, de pe domeniul public, trotuarele si caile de acces pietonale, statiile si refugiile RATB. Romprest va folosi zilnic, in actiunea de spalat, o cantitate medie de 532.000 litri apa/zi (532 mc) si circa 2.000 litri de detergent ecologic/zi.

Tot in cadrul curateniei de primavara, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat si solutii ecologice. Astfel, vor fi curatate peste 14.000 de cosuri stradale si aproximativ 2000 de recipiente de colectare selectiva.

Curatenia de primavara este o ocazie sa contribuim cu totii la reducerea factorilor care afecteaza mediul inconjurator.