De ce se umfla picioarele vara si ce remedii rapide exista?

0
474
de ce se umfla picioarele

De ce se umfla picioarele vara? Efectul caldurii asupra organismului

Zile de plaja. Rochite vaporoase. Picioare umflate. Stiu, ti s-a intamplat si tie. Dar de ce se umfla picioarele vara?  Explicatia este foarte simpla:

Pe durata perioadelor lungi de temperaturi ridicate, vasele sanguine se dilata, iar organismul trebuie sa lucreze mai mult pentru a transporta sangele de la extremitati catre inima. Astfel, fluidul se acumuleaza, ajutat de gravitatie, in picioare si in maini.  Asa apare retentia de apa pe timpul verii sau, altfel spus, edemul periferic, de caldura.

Este insolatia –un alt motiv pentru care se umfla picioarele vara?

Chiar daca edemul periferic apare cel mai frecvent pe timpul verii, acesta nu este un simptom al insolatiei. Durerile si crampele musculare la nivelul picioarelor sunt, in schimb, un semn al supraexpunerii la soare, alaturi de alte simptome precum greata, varsaturi, dureri de cap, piele uscata, hiperventilatie, dilatarea pupilelor, stare generale de confuzie. Umflarea picioarelor este cauzata de dilatarea vaselor, iar persoanele cele mai predispuse sunt persoanele in varsta, cele supraponderale si femeile insarcinate. Aceasta conditie poata aparea si la persoane care petrec mult timp in picioare sau au o activitate fizica solicitata in fiecare zi, sau la cele expuse la un mediu cu umiditate mare, indiferent de varsta.

Picioare umflate vara – remedii rapide si masuri de prevenire

Simti ca ti s-au umflat picioarele? Iata ce ar trebui sa faci pe loc:

  • Ridica picioarele si ramai cateva minute in aceasta pozitie. Efectul gravitatiei va fi diminuat si circulatia ameliorata.
  • Exercitiile simple, chiar si mersul, pot ajuta la diminuarea edemului de la nivelul picioarelor.
  • Bea multa apa! Chiar daca in corpul tau are loc fenomenul de retentie de apa, asta nu inseamna ca nu trebuie sa consumi lichide din plin. Din contra! Hidratarea este esentiala pentru diminuarea edemului periferic si pentru imbunatatirea circulatiei periferice.

Ce trebuie sa faci pe termen lung pentru a preveni umflarea picioarelor vara:

  • Nu te expune la temperaturi ridicate pentru un timp indelungat.
  • Evita sedentarismul, dar si activitatile fizice extrem de solicitante pe caldura. Fa sport usor, mergi pe jos, dar nu petrece foarte mult timp stand pur si simplu in picioare.
  • Consuma ananas! Ananasul contine bromelaina, enzima proteolitica ale carei efecte sunt prevenirea cresterii in greutate, combaterea balonarii si a retentiei de apa.

Exista suplimente naturale pentru prevenirea picioarelor umflate vara?

Da. SUPER ANANAS este primul aliment functional, 100% natural, fara adaos de zahar, carbohidrati sau organisme modificate genetic, al carui principal rol este inlaturarea si prevenirea retentiei de apa in organism. Si, automat, a edemului periferic.
Cum? Printr-o concentratie foarte mare de bromelaina: un singur plic de SUPAR ANANAS continecantitatea de bromelaina din 3 sferturi de ananas crud. Pentru efecte de durata, iti recomandam consumul de SUPER ANANAS timp de 10 zile consecutive.

Partea cea mai buna? E delicious si super-racoritor!