Dimex 2000 – Structuri Moderne pentru Podurile fixe și mobile

0
409
DIMEX 2000
DIMEX 2000

Un pod este o structură construită peste unul sau mai multe obstacole fizice fără a închide calea de dedesubt, cum ar fi un corp de apă, vale sau drum rutier, în scopul de a asigura trecerea peste obstacol. Există mai multe tipuri sau modele diferite de poduri, fiecare deservind un anumit scop și care se aplică în situații diferite. Modelele de poduri variază în funcție de obstacolul pe deasupra căruia trece, natura terenului în cazul în care podul este construit și ancorat pe teren sau a materialului folosit în construirea lui. Pentru mai multe detalii despre activitatea de proiectare și construcție de poduri, pentru documentație sau estimarea costurilor unui proiect, accesați website-ul companiei S.C. DIMEX 2000 COMPANY, firmă care oferă o gama variata de servicii dedicate construirii podurilor mobile sau fixe.

Podurile pot fi clasificate în funcție de modul în care forțele de tensiune, compresiune, încovoiere, torsiune și forfecare sunt distribuite pe structura lor. Cele mai multe poduri angrenează toate forțele principale într-o oarecare măsură, și mai puțin va predomina una dintre ele. Separarea forțelor trebuie să fie precizată foarte clar în proiectul podului.

Pentru mai multe detalii despre tipurile de poduri vezi galeria foto cu lucrarile DIMEX 2000 din domeniul constructiilor de poduri.

Unul dintre tipurile foarte des întâlnite este podul de grindă cu zăbrele. Acesta este un pod a cărui suprastructură portantă este compusă dintr-o grindă cu zăbrele. Elementele conectate care formează grinda sunt deobicei stabilizatoare de tensiune. Bibliografia relevantă pentru acest vast domeniu al construcțiilor de poduri are un volum colosal. Pentru mai multe detalii tehnice,  acceseaza sectiunea Blog a site-ului Dimex 2000 , blog unde veți găsi câteva referințe utile.

Podurile fixe și cele mobile

Cele mai multe poduri sunt fixe, ceea ce înseamnă că nu au părți în mișcare și sunt prevăzute să rămână într-un singur loc până când sunt demolate. Alte poduri sunt temporare, cum ar fi poduri Bailey, fiind proiectate pentru a fi asamblate și transportate într-o altă locație și reutilizate. Ele sunt importante în domeniul ingineriei militare și sunt de asemenea folosite pentru a transporta materiale în timp ce un pod vechi este reconstruit. Podurile mobile sunt proiectate să se mute din calea ambarcațiunilor înalte, acestea sunt, în general, acționate electric. Avantajele DIMEX 2000  în serviciile de construire poduri  mobile sau fixe sunt: experiență în domeniu, seriozitate, promptitudine și nu în ultimul rând calitate ridicată la cele mai avantajoase prețuri.

Întreținerea podurilor este un serviciu vital constând dintr-o combinație de acțiuni de monitorizare a sănătății structurale și funcționale a podurilor.

Acest lucru este reglementat în standardele inginerești specifice fiecărei țări și include, de exemplu, o monitorizare la fiecare trei pana la șase luni, un simplu test sau control la fiecare doi sau trei ani și o inspecție majoră la fiecare șase până la zece ani. In Europa, costul de întreținere este mai mare decât cheltuielile pentru construcția podurilor noi. Contacteaza DIMEX 2000 pentru a solicita o evaluare exactă din partea specialiștilor a prețului real pentru implementarea proiectului tau.  Durata de viață a podurilor de oțel sudate poate fi extins în mod semnificativ, acest lucru are ca rezultat un beneficiu economic ridicat.

Monitorizarea funcționării podurilor
Există mai multe metode folosite pentru a monitoriza presiunea asupra structurilor de mari dimensiuni . Cea mai comună metodă este utilizarea unui accelerometru , care este integrat în pod în timp ce este construit. Această tehnologie este utilizată pentru supravegherea pe termen lung a podului. O altă opțiune pentru monitorizarea integrității structurale a podurilor este „monitorizarea non-contact”, care utilizează efectul Doppler (Doppler shift). O rază laser dintr-un laser Doppler Vibrometru este direcționată la punctul de interes, iar amplitudinea vibrațiilor și frecvența sunt extrase din deplasarea Doppler a frecvenței fasciculului laser, datorită mișcării suprafeței. Avantajul acestei metode este că timpul de instalare pentru echipament este mai mic  și  spre deosebire de un accelerometru, acest lucru face măsurători posibile pe structuri multiple într-un timp foarte scurt.

In activitatea tehnică pentru construirea podurilor,  Dimex 2000 Company dispune de tehnologie modernă, o echipă calificată, consolidată în timp, având o vastă experiență în domeniu construcției podurilor, concretizată în cantitatea semnificativă de lucrari realizate.

 Surse de inspiratie:

  1. http://www.bridge-info.org/
  2. http://travel.cnn.com/explorations/none/24-worlds-most-amazing-bridges-062644/
  3. http://www.fhwa.dot.gov/bridge/  

#googlesearchconsole