Împreună pentru un stil de viaţă sănătos

0
383

Împreună pentru un stil de viaţă sănătos

Romania este recunoscuta in Europa pentru Nadia Comaneci, Gica Hagi, Ilie Nastase, Dracula si pentru….problema obezitatii. Problema obezitatii? Suntem un popor de grasi? Se pare ca da. Romania ocupa locul 3 ca numar al persoanelor obeze din Europa, fiind intrecuta doar de Grecia si Iugoslavia. 25% dintre romani sunt obezi, iar 50% sunt supraponderali, avertizeaza statisticile, prevalenta fiind mai mare in randul femeilor.

Hrana prea bogata in zaharuri si grasimi nocive si activitatea fizica redusa sunt princi- palele cauze ale obezitatii, care la randul ei este principala cauza a unor maladii cornice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale si unele forme de cancer.

Dacă esti hotărât să te alături echipei noastre de voluntari, vei avea ocazia: să participi la proiectele derulate de noi, să cunoști oameni deosebiți, să acumulezi experiență utilă și să faci parte dintr-o echipă tânără, dinamică și creativă.

Voluntar in echipa de organizare proiecte

Principalele tale responsabilități vor fi:

 • participarea la organizarea activităților zilnice destinate derulării activităților,
 • participarea la activitățile derulate în cadrul proiectelor (workshopuri, traininguri, concursuri, ateliere),
 • implicare în promovarea evenimentelor derulate (în mediul online, outdoor),
 • pregătirea activităților împreună cu managerul de proiect,
 • organizarea de serate culturale săptămânale.

 

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, sa sprijiniti activitatea Fundatiei Wings, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2012, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Fundatia Wings a fost construita pentru a desfasura activitati, campanii de informare, de strangere de fonduri, evenimente umanitare care sa sustina:

 • protectia copiilor, accesul acestora la educatie, invatamant, cultura, sport , la o viata verde, sanatoasa;
 • informarea si educarea si constientizarea parintilor in ceea ce priveste nevoile de crestere si dezvoltare armonioasa a copilului ( adesea parintii nu au deprinderile necesare pentru cresterea si educarea copiilor);
 • pastrarea sanatatii copiilor prin activitati sportive, jocuri, ateliere in aer liber, accesul acestora in baze sportive care sa le asigure desfasurarea de activitati fizice si sportive, monitorizare, traineri si indrumatori care sa ii ajute sa inteleaga si sa invete ce inseamna o viata sanatoasa.

Prin initiativele noastre dorim sa sprijinim prin orice mijloace si eforturi, drumul copiilor aflati in dificultate catre o viata mai buna, mai sanatoasa.
Noi ii ajutam sa se descopere pe ei insisi, sa descopere valorile familiale si ale societatii, sa descopere un mod de viata care sa-i faca sanatosi si puternici.
Noi ii ajutam sa fie multumiti de copilaria lor, sa creada cu tarie in viitorul lor, iar visele construite de ei sa-si gaseasca implinirea in realitate.
Acesta este si visul nostru: sa construim o lume mai curata, mai sanatoasa si mai buna pt acesti copii.
Fundatia participa la derularea de actiuni de caritate.
Daca nu vom face nimic sa protejam acesti copii vulnerabili, daca nu le dam aceasta sansa, insasi viata noastra, a adultilor, ar fi mai saraca si n-ar insemna mare lucru.

Valurile Fundatiei Wings

 • Sa promoveze valorile , umane si profesionale in diverse domnenii ale vietii sociale, cultura, arta, sport, invatamant, etc.
 • Sa conceapa si sa realizeze progame si activitati pentru tineret prin care sa stimuleze si sa recompenseze tinerele talente;
 • Fundatia, prin reprezentantii si partenerii ei de proiecte si de sustinere financiara crede in copii ca in cei care vor defini viitorul societatii noastre, care vor valorifica acumularile pentru a construi o societate mai sanatoasa, stabila si durabila.

Fundatia Wings
este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică ce oferă din 2010 servicii sociale în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Prin inițiativele noastre dorim să sprijinim prin orice mijloace și eforturi, drumul tinerilor aflați în dificultate către o viață mai bună, către o viață mai sănătoasă.
Prin campaniile și evenimentele umanitarea destinate copiilor organizate pentru informare și strângere de fonduri, Fundația Wings își dorește să promoveze valorile, umane și profesionale în diverse domenii ale vieții culturale, sociale, artistice, sportive și academice.Scopul Fundației Wings este:

 • nepatrimonial, de ajutorare a tinerilor din România și al cazurilor sociale;
 • de a promova o nouă mentalitate în rândul copiilor și tinerilor, în concordanță cu principiile democrației moderne în scopul unei vieți integrate, relevantă în societate;
 • cunoașterea și dezvoltarea valorilor spirituale ale poporului roman și educația ecologică a acestuia;

Misiunea Fundației Wings este promovarea de modele pentru educarea, informarea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor, prin antrenarea comunităților în:

 • conștientizarea și rezolvarea propriilor probleme;
 • dezvoltarea spiritului de întrajutorare;
 • promovarea unor concepte democratice cu privire la spijinirea familiilor marginalizate;
 • inițierea și dezvoltarea de proiecte și activități care sa promoveze egalitatea de sanse, să îmbunătățească accesul la educație, instruire și servicii de sănătate;

Fundația Wings acordă servicii specializate la standarde de calitate internationale pentru comunitățile în care acționează, în scopul de a contribui la:

 • o mai bună integrare școlară și socială a copiilor
 • educarea familiilor (copii și parințiilor acestora)
 • o mai bună informare a cadrelor didactice
 • dezvoltarea unui nou sistem de integrare și adaptare a copiilor în mediul social
 • publicarea de materiale cu caracter de informare și îndrumare

Prin acțiunile noastre, la Fundația Wings vrem să construim:

 • un model pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate a comunitățiilor unde ne implicăm
 • punți de înțelegere între generații
 • mentalități noi și sănătoase
 • UN VIITOR MAI BUN! investind în educație, sănătate și talent