Toamna, cel mai bun anotimp pentru detoxifiere

0
633
organism detoxifiat

Iarna se apropie cu pași repezi și înainte de a ne pregăti casa pentru acest anotimp, ar trebui să ne avem grijă de organism. Medicii susțin că toamna este cel mai bun anotimp pentru detoxifiere pentru că acum se face trecerea de la mâncărurile mai ușoare, de vară, cu multe fructe și legume, la cele mai grele, de iarnă. O cură de detoxifiere te va ajuta să îți pregătești sistemul imunitar pentru lunile reci de iarnă și te va ține astfel departe de răceli.

Detoxifierea de toamnă este un proces îndelungat și care presupune multă răbdare. Nu ne referim la acea detoxifiere intensă, în care trebuie să consumi timp de 5-10 zile doar sucuri din fructe și legume, ci mai degrabă la o detofiere care presupune adoptarea treptată a unor schimbări din punct de vedere al alimentației. Astfel, odată cu venirea toamnei se recomandă să reduci consumul de alimente reci și să te concentrezi mai mult pe preparatele gătite, calde, pentru că organismul tău are nevoie de cât mai multă căldură odată cu scăderea temperaturilor de afară.

Meniul în perioada de detoxifiere de toamnă ar trebui să conțină următoarele:

  • uleiuri (în special ulei de in sau de susan), grăsimi sănătoase (de tip Omega 3)
  • proteine puține (carne slabă)
  • legume (gătite sau crude)
  • fructe (2 porții pe zi)
  • cât mai multă apă

După cum poți vedea, în cazul detoxifierii de toamnă nu există foarte multe restricții. Dacă primăvara se recomandă consumul de cât mai multe fructe și legume, în sezonul de toamnă se recomandă introducerea treptată în consum și a grăsimilor sănătoase, care ajută organismul să reziste mai bine în lunile geroase. Desigur, pe toata durata detoxifierii nu este indicat consumul de băuturi alcoolice sau de alimente procesate cum ar fi cele fast-food sau de patiserie, pentru că ele pot îngreuna procesul de eliminare al toxinelor din organism.

În concluzie, dacă încă nu te-ai apucat să faci aceste schimbări în alimentația ta, ar fi bine să o faci acum pentru că iarna ne bate la ușă, iar organismul tău are nevoie de sprijin! Încearcă programul de detoxifiere organism Evital și bucură-te de rezultate!