Raport deszăpezire Romprest 2017 – în Sectoarele 1 și 5

0
672

Acțiune în forță, zi de zi – desăpezire promptă!

8 milioane de mp, suprafața din sectoarele 1 si 5, au fost deszăpeziți cu 130 utilaje (abrollkippere, auto-cisterne, unimog-uri dotate cu GPS) și peste 700 operatori de salubritate acționand zilnic.

Au fost imprastiate peste 6000 tone de sare, 2300 tone clorură de calciu și peste 150.000 m3 de zapada a fost colectată de pe străzile capitalei.

In aceasta perioada, Romprest a testat in premiera un utilaj ultra performant de colectare zapadă, cu ajutorul căruia a încărcat 1 camion într-un minut, fapt care a condus la ridicarea rapidă  a nămeților de zăpadă de pe străzi. S-a eficientizat ativitatea de deszapezire!

Zilnic, se actiona cu aproximativ 367 de operatori de salubritate!

Împrăștia materiale antiderapante pentru combaterea poleiului pe toate cele 1164 (U1 456 + 708 U2) de străzi şi tronsoane ale Sectorului 1 şi peste cele 874 (105U1+769U2) de străzi şi tronsoane de străzi ale Sectorului 5 s-a realizat în timp record, astfel încât întreg carosabilul pentru autoturisme, bicicliști și pietoni a fost curățat și perfect practicabil.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă, 21 de puncte fixe unde au fost poziţionate utilaje pregătite să intervină: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti),Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu),Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş),Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL),B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane),B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj),Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor),Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache),Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni),B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului),Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii),B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV),Alee Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

La nivelul sectorului 5, s-au format următoarele puncta fixe de intervenție rapidă: Piaţa Constituţiei, Academia Militară, Ferentari & Pieptănari, Alexandria & Bucuresşti – Măgurele, Sebastian & 13 Septembrie, Antiaeriană & Petre Ispirescu, Peleaga, Sabinelor.