Retentia de apa si balonarea

0
838
Retentia de apa
Retentia de apa

Retentia de apa si balonarea

Retentia de apa (cunoscută sub numele de retenție de lichide) sau, hidropizie(hydor, hydatos = apă + opsis = aspect) semnifică o acumulare anormală de lichide, substanțe apoase în țesuturi sau cavități ale corpului.

Retentia de apa se poate regasi la nivelul mai multor tipuri de tesuturi si muschi. Apa este o componentă esențială a sângelui, ajutând la transportul celulele sanguine in interiorul corpului si la pastrarea oxigenului si substante nutritive importante în corp, astfel încât, apa, soluțiile apoase, sunt preluate de țesuturi, cum ar fi glande, oase și mușchi. Chiar și organele și mușchii sunt în mare parte alcătuite din apă.

Retentia de apa sau retinerea de fluide

Retentia de apa si de lichid. Corpul foloseste un sistem complex de hormoni și substanțe asemănătoare hormonilor numite prostaglandine pentru a menține volumul de fluid la un nivel constant. Dacă ar fi să consumam o cantitate excesivă de lichid într-o singură zi, aceasta cantitatea nu ne-ar afectata pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că rinichii elimina rapid excesul de lichid sub formă de urină. De asemenea, în cazul în care corpul nu a primit suficient lichid pentru a fi hidratat corespunzator, organismul ar reține fluidele sale si ar restrictiona procesul de eliminare de lichide. Dezechilibre in acest sistem, al tranzitului si depozitarii de lichide, poate duce la fenomenul de retenție de apă, care poate varia de la simple afectiuni la boli cronice.

Retentia de apa si de fluid interstițial

Fluidele bogate in oxigen, vitamine si alte substante nutritive trec tot timpul din capilare (cele mai mici vase de sânge) în țesuturile si organele corpului, acest fluid este cunoscut sub numele de fluid interstițial. Acest fluid hrănește celulele și în cele din urmă ar trebui să revină la capilare. Retentie de apa apare ca rezultat al modificărilor presiunii din interiorul capilarelor, sau modificărilor care fac pereții capilarelor impermeabili (a se vedea edem și permeabilitatea vasculară). Dacă presiunea este greșită, sau capilarele sunt prea permeabile, atunci o cantitate mare de lichid va fi eliberat în spațiile de țesut dintre celule. Uneori atât de mult lichid este eliberat că nu poate reveni la toate capilarele si ramane in tesuturi, unde determina umflarea acestora, fenomencare este experimentat sub forma simptomului numit retenție a apei.

Balonarea

Balonarea este orice umflare generală anormală, sau creșterea diametrului zonei abdominale. Ca un simptom, pacientul simte un abdomen plin și strâns, ceea ce poate provoca dureri abdominale. Cel mai frecvent simptom asociat cu balonarea este o senzație că abdomenul este plin sau dilatat. Rareori, balonarea poate fi dureroasa sau poate provoca dificultăți de respirație. Durerile care apar din cauza balonarii se vor simti ascutite si uenori sub forma unor crampe. Aceste dureri pot aparea oriunde in organism si se poate schimba rapid locația. Ele sunt atât de durerose încât acestea sunt uneori confundate cu durerile de inima, atunci când acestea se dezvolta pe partea superioară stângă a pieptului. Durerile de pe partea dreaptă sunt adesea confundate cu probleme în apendice sau vezica biliara. Un alt simptom, care nu este în mod normal asociată cu balonarea este sughițul. Sughițurile sunt inofensive si dispar de la sine; ele ajuta, de asemenea la eliberarea de gaz, care este în tractul digestiv, înainte de a se muta in jos la intestine si provoaca balonarea.

Foloseste Super Ananas Evital Functional Food!

  • Combaterea imperfecțiunilor pielii precum celulita
  • Lupta impotriva senzației de greutate
  • Lupta impotriva problemelor digestive
  • Arde grăsimile
  • Pastreaza silueta

Sursa: wikipedia