Romprest – Arhitectura peisagistica, forta miscarii si campaniile ecologice

0
628

Arhitectura peisagera-Romprest

Organizarea spatiilor verzi, a naturii este o arta ce poate fi cultivata. Combinand estetic elementele din natura cu cele artificiale, Romprest poate crea noi zone verzi, conservandu-le pe cele existente. Romprest se bazeaza pe o echipa de peisagisti care poate oferi consultanta in vederea amenajarii, proiectarii si executiei de gradini si parcuri. Acolo unde arta, tehnica si stiinta se intersecteaza, arhitectura peisagera contempla in perfecta armonie natura, oferind creativitate si originalitate in personalizarea spatiilor verzi.

Romprest

Romprest

Romprest

Romprest

ROMPREST

Romprest – campaniile ecologice

Sursa: Alex Mazilu

Ca de obicei, Romprest a dat startul campaniilor ecologice. Cum in Romania mai trebuie lucrat mult la imbunatatirea comportamentului eco-civic, anual Romprest initiaza si participa la campanii de constientizare fata de grija pentru mediu.

Mai multe detalii despre CEO Romprest Elena Barabancea, gasiti accesanad urmatorul link Elena Barabancea

Cum iti poti incepe ziua mai frumos decat in compania unor copii, plini de viata, care te incarca cu energie pentru o zi intreaga alergand in jurul tau? Atunci cand cauti un subiect fotogenic pentru a face poze, poti fi sigur ca il gasesti in randul copiilor.

Am inceput dimineata la o scoala din sectorul 1 al Capitalei. In cateva minute, linistea s-a transformat intr-o zarva grozava. Fiecare copil se grabea sa ajunga la locul unde colectarea deseurilor se facea selectiv in curtea scolii. Fiecare stia exact ce trebuie sa faca, dovada ca educatia ecologica este o practica studiata si inteleasa de cei mici.

Imbratisarea mascotei Romprest a fost de asemenea scopul fiecaruia…

Extinderea campaniilor la nivel national a dus si la cresterea numarului de participanti. Azi, Romprest implementeaza proiecte educationale in scolile cu clasele I – XII, cu peste 100.000 de elevi participanti.

Toate campaniile eco au o perioada de desfasurare pe parcursul unui an scolar, perioada in care totii elevii participa la ore de ecologie, actiuni de pre-colectare selectiva a deseurilor, se inscriu in concursuri de creatie si gestionare a deseurilor colectate. Accesati mai multe informatii despre Elena Barabancea, CEO Romprest.

Romprest premiaza performantele participantilor, prin acordarea de premii castigatorilor in competitiile “micilor ecologisti”…

ROMPREST ROMPREST ROMPREST ROMPREST

Romprest – forta miscarii

Sursa: Alex Mazilu

Daca aici vorbeam despre o forta in detalii, in periplul meu de a intelege cum functioneaza Romprest (cea mai mare firma din domeniul prestarilor de servicii profesionale de curatenie), de data asta pasii m-au purtat la divizia mecanizata, avand posibilitatea sa observ, la fata locului, ce inseamna “forta miscarii”.

DSC_0683-webDetaliile conteaza atunci cand vorbim despre o companie de dimensiunea Romprest.  Daca personalul mi-a aratat cat de bine isi face treaba, vorbind de un numar de aproximativ 6.000 de angajati, am vrut sa vad si incidenta partii operationale in activitatea zilnica. Asa ca, spre a-mi satisface curiozitatea am decis sa merg “la baza” (asa cum am inteles ca se numeste), aflata undeva spre centura, langa Chitila. Departe de oras am gasit o platforma, intinsa pe o suprafata de ordinul hectarelor care isi respecta statutul de “baza”. Am avut senzatia ca ma aflu intr-un cantonament militar, in stil nemtesc, unde rigurozitatea, alinierea utilajelor in linie (pe categorii) si persoanele care isi fac treaba dupa un program bine implementat m-au surprins in cel mai placut mod.

Cand spui “baza operationala” te gandesti ca ai de-a face cu un parc auto…  (dar, imaginile vorbesc de la sine!). Daca ati vazut Transformers, asta se intampla si aici cu masinariile. “Isi schimba forma” si  pot fi folosite pentru activitati de vara (pentru stropit), trecand apoi spre activitati de iarna (pentru pluguire). Intregul suport logistic ce deserveste activitatii Romprest este deservit/realizat in-house. Sincer, nu am mai vazut o asemenea baza care sa contina: parc rece (utilajele de iarna) si parc cald (utilajele de vara), car wash, service auto, depozite amenajate pentru piese de schimb, materiale consumabile, dotari etc.

DSC_0533xx-webAvand in vedere ca sunt peste 600 de utilaje (de talie mica, medie si mare, certificate Euro 4 si Euro 5), este foarte greu de selectat pe care sa o evidentiezi. Numele lor sunt atat de diverse si de multe, incat este imposibil sa ti le amintesti pe toate (stropitoare, portcontainera, autoutilitara, cisterna Reinex) si multe altele.

Ceea ce m-a captivat de-a dreptul este ca tot ce se intampla acolo are legatura si se face numai spre protejarea mediului, (de la utilaje electrice, solutii ecologice folosite pentru curatenia domeniului public – stropit, spalat, dezapezire), pana la alimentarea cu apa (ce se face din puturile proprii de mare adancime), aflate in baza.

Cand veti traversa strazile pe unde a trecut inainte o masina Romprest si a spalat, veti simti o aroma placuta. Este vorba de aroma de pin a detergentului folosit la operatiunea de curatenie.

Blog Elena Barabancea – CEO Romprest

Sursa: Alex Mazilu – „Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba