Romprest „Scoala Altfel” 18-04-2016

0
354

Luni, 18 aprilie 2016, aproape 120 de elevi din clasele primare, au participt la acțiunea Școala Altfel, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti şi Romprest.

Viceprimarul Vasile Moțoc alături de micii “agenti de ecologizare” au vizitat baza Romprest pentru a vedea utilitarele de salubrizare Romprest și pentru a întelege mai bine rostul salubrizării și ecologizării orașelor.
Sute de utilaje au fost folosite azi, 18 aprilie 2016 pentru informarea școlarilor cu privire la procesul de salubrizare Romprest.

Încă de la vârste fragede se cultivă preocuparea față de protecția mediului înconjurător, păstrarea curațeniei în oraș, folosirea recipientelor de colectare selectivă. Cultivarea respectului față de munca agentului de salubrizare, față de persoanele care zi de zi participă la curațarea zonelor publice este deosebit de importantă în educația copiilor.

Acțiunea manuală și mecanizată a agențiilor de salubrizare este deosebit de importantă într-o societate civilizată, este catalizatorul unei viziuni ecologice despre lumea în care trăim. Copiii trebuie să fie încurajați să respecte oamenii care zi de zi participă la curațenia orașelor. Trebuie să le respecte profesia și să partiicpe la ușurarea acesteia prin aruncarea corespunzătoare a resturilor menajere.

Cu ocazia acestei acțiuni educaționale, copiii s-au plimbat cu utilitarele companiei Romprest, au înțeles mecanismul lor de funcționare și au primit informații utile despre activitățile urbane de ecologizare.