Romprest te invita la Bucharest Food Festival

0
630

Bucharest Food Festival aduce experiente gastronomice inedite in Parcul Herastrau

In perioada 30 iunie – 2 iulie, va avea loc in Herastrau, la Roaba de Cultura, a doua editie a Bucharest Food Festival – un eveniment dedicat gurmanzilor, bucatarilor, specialistilor in gastronomie si tuturor celor pasionati de tehnicile si secretele bucatariei gourmet.

Festivalul reprezinta o celebrare in aer liber a artei culinare si isi propune sa puna Bucurestiul pe harta internationala a marilor evenimente gastronomice.

In 2016, festivalul, aflat la prima editie, a adunat la un loc peste 50 de restaurante si proiecte culinare, 10 reprezentatii muzicale live ale artistilor locali de renume si peste 20.000 de pasionati de gastronomie, iar anul acesta isi propune o depasire a acestor statistici.

Anul acesta, evenimentul va reuni pe parcursul celor trei zile de festival o larga varietate de restaurante celebre din Bucuresti, precum si unii dintre cei mai cunoscuti Chefi romani.

Si la aceasta editie, Romprest este partener cu serviciile de salubritate, asigurand dotarile si personalul aferent desfasurarii intregului eveniment, in cele mai conditii. Pioritar pentru Romprest, este protectia mediului si se implica activ in toate evenimentele ce au ca scop dezvoltarea unei atitudini eco-pozitive in randur tuturor participantilor fata de tot ce ne inconjoara!

Cei interesati vor avea ocazia sa viziteze cele cinci zone principale de interes si anume: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy si Barbeque. Pe langa acestea, participantii vor mai putea vizita si alte zone tematice precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge si multe altele.

BucharestFoodFestival a aparut ca raspuns la dorinta oamenilor de a experimenta bucatarii si influente culinare, din diverse colturi ale lumii. Este o initiativa de educatie culinara care sustineinteresul crescut al publicului larg pentru arta gustului si mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflata in continua dezvoltare in Romania.

„Bucharest Food Festival reprezinta o celebrare a pasiunii pentru gastronomie. Acesta inglobeaza o serie de superlative, de la prezentarea non-conformista pana la gusturile extravagante, pentru a demonstra ca gatitul este o arta extrem de sofisticata si diversificata. Intregul proiect a pornit de la aceasta credinta, iar toate elementele organizatorice, de la alegerea line-up-ului culinar pana la selectarea momentelor artistice s-au aliniat in acest sens, iar scopul final este acela de a oferi participantilor o experienta unica, inedita si, speram noi, incarcata de emotii pozitive.”, subliniaza Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival.

In cadrul festivalului se vor desfasura sinumeroase activitati de divertisment pentru familie, precum: workshopuri pe teme culinare, ateliere de gatit pentru copii, degustari de vin. Participantii vor putea completa mancarurile gourmet cu acorduri de blues, jazz, electro, swing, dance., iar pe scena vor avea loc reprezentari muzicale ale artistilor locali de seama.

Eveniment dedicat gurmanzilor, bucatarilor, specialistilor in gastronomie si tuturor celor pasionati de tehnicile si secretele bucatariei gourmet.