Sistem VRV, pentru confortul tău și al clienților tăi!

0
609
sistem vrv de top
vrv la standarde inetrnationale

Sistem VRV – Potrivit redring.ro ,,VRV înseamnă volum variabil al agentului frigorific, cunoscut în industrie şi sub denumirea de debit variabil al agentului frigorific (VRF). În centrul sistemului se află tehnologiile renumite ale pompei de căldură şi inverter.

Un sistem VRV continuă să fie singurul sistem comercial care reglează în mod continuu volumul agentului frigorific în interiorul sistemului pentru a-l corela exact cu cerinţa de încălzire sau răcire din fiecare zonă, pentru un confort optim şi o eficienţă energetică maximă.’’

Diferența dintre sistem  VRV și VRF?

Sistem VRV? O mare parte dintre oameni consideră că vorbim despre două tehnologii HVAC diferite. În realitate, cei doi termeni diferiți( VRV și VRF) se referă la același tip de tehnologie inverter-compresor. Primele sisteme VRV au fost inventate de Daikin la începutul anilor 1980.

În calitatea de lider tehnologic în industria HVAC, Daikin a înregistrat termenul VRV (care vine de la volum variabil de agent frigorific), ca o marcă oficială.

În prezent toate celelalte companii producătoare folosesc termenul de VRF (Variable refrigerant Flow) pentru sistemele HVAC similare. În concluzie termenul de VRF este cel mai comun pentru acest tip de tehnologie deoarece este utilizat de către mai multe firme producătoare.

Sistem VRV la calitate Premium

,,De-a lungul timpului au apărut pe piață o serie de firme producătoare de astfel de sisteme VRF, însă am preferat întotdeauna calitatea, iar pentru mine, în materie de aparate de aer condiționat ce au la bază tehnologia VRV, Daikin sunt de departe cei mai buni.

Și acum, după mai bine de 30 de ani, produselor lor sunt la fel de eficiente.

Dețin un supermarket, iar în calitate de patron îmi doresc să am cât mai puține pierderi. Vreau ca toți clienții să-și facă cumpărăturile într-un mediu adecvat,vreau să nu le fie cald, dar nici frig, îmi doresc ca fiecare zonă să aibă o temperatură optimă, în așa fel încât produsele să nu se strice, iar sistemul VRV de la Daikin mi-a rezolvat toate aceste îngrijorări, dacă le pot spune așa.

Cu un singur aparat de aer condiționat am control asupra întregului magazin, iar acest lucru este mai mult decât mulțumitor. Recomand tuturor aparatele de aer condiționat ce au la bază tehnologia VRV.’’,spune Marian Badea din Pitești.

VRV poate fi cu ușurință asociat drept „Rolls-Royce-ul” aerelor conditionate. Este un sistem tehnologic foarte sofisticat de aer conditionat, pe baza mai multor principii:

  • numai agent frigorific – agentul frigorific este singurul material lichid de răcire din sistem
  • compresoare invertor, care permit reducerea consumului de energie cu sarcini de răcire / încălzire parțială.
  • mai multe tipuri stivuitoare de aer (unități interioare) pe aceeași buclă de agent frigorific / circuit.
  • capacitatea de expansiune modulară (aplicabilă în special pentru proiecte mari, care pot crește în etape).
Structura unui sistem VRV tipic

Un sistem tipic constă într-o unitate în aer liber (care cuprinde una sau mai multe compresoare), mai multe unități interioare (de multe ori și în mod greșit numite „bobine ventilator”), conducte cu agent frigorific, care rulează din aer liber la toate camerele din interior, folosind articulatii (distribuitori de cupru în conducte) și cablajul de comunicare.