Romprest: Vrei să respiri aer curat? Învață să reciclezi!

  1
  288
  Romprest Colectarea selectiva
  Romprest Colectarea selectiva

  Romprest informeaza: O Romprest colectare separata a deşeurilor, efectuată corect,  ne face de 4 ori mai buni.

  Romprest salubrizare-salubritate-selectiv
  Romprest salubrizare-salubritate-selectiv

  De ce? Pentru că astfel reducem cantitatea de gunoi, agonisim energia, menținem ,,nealterate,, resursele naturale și, cel mai important, facem ca poluarea să nu se mai extindă cu atâta repeziciune.
  Gândiți-vă doar că o tonă de hârtie reciclată reduce factorii cu acțiune dăunătoare asupra organismului, care se răspândesc de regulă în atmosferă, cu aproximativ 27%. De asemenea, reutilizarea și valorificarea sticlei în scopuri ecologice duce la economisirea unei tone de materie primă, asta însemnând nisip sau sodă.

  Conform firmei de salubrizare Romprest, cea mai eficientă reciclare este, însă, cea a oțelului. O tonă reciclată din acest material micșorează poluarea apei cu nici mai mult, nici mai puțin de 76%, iar noxele din aer cu aproximativ 86%. Procentele sunt surprinzătoare și ar trebui să ne dea de gândit.
  Și dacă România nu este deschisă în totalitate acestui procedeu, Japonia este una dintre țările în care reciclarea este legalizată prin lege și acceptată de către populație mai mult decât în restul țărilor. Firi responsabile și preocupate de mediul înconjurător, cetățenii japonezi au învățat să colecteze de la an, la an mai mult. Conform unui studiu efectuat în urmă cu 9 ani, aceștia reciclau undeva la 800.000 de tone de plastic pe an, cu 430% mai mult decât în urmă cu 16 ani. Creșterea este fără îndoială una fantastică.

  Romprest participa activ la informarea cetatenilor privind importanta colectarii selectiva a deseurilor

  Reciclarea selectivă nu e o povară, iar dacă ne gândim că datorită ei am putea, în primul rând,  respira aer mai proaspăt și bea apă mai curată, merită să ne străduim. În ajutorul nostru vine și Romprest, una dintre cele mai eficiente firme de salubritate din România, care își desfășoară activitatea 24 de ore din 24, mereu în folosul comunității.

  Țineți minte: galben, albastru și verde pentru a păstra vie natura ce te înconjoară!